Wij helpen u op diverse manieren

Wij zijn gespecialiseerd in het vervaardigen van volledige protheses, frame- of klikprotheses en overkappingsprotheses op implantaten. En bij eventuele reparaties / rebasing van uw prothese wordt voorrang verleend voor de behandeling. Wij werken nauw samen met tandartsen, tandarts-implantologen en kaakchirurgen in de regio.

Door gedegen studie en jarenlange werkervaring zijn wij echte vakmensen die gaan voor het beste, maar ook het mooiste resultaat. Wij geven u graag (weer) een zelfverzekerde uitstraling.

BEHANDELINGEN

Eerste nood- of immediaatprothese

Als de eigen tanden en kiezen niet meer in de mond kunnen blijven, is een volledige prothese (kunstgebit) noodzakelijk. Een nieuwe volledige prothese vergt tijd en geduld. Er moeten verschillende fases worden doorlopen. Maar het resultaat is ernaar: een prothese die er fris en natuurlijk uitziet en waar u lang plezier van heeft! 

Intake/consult
Tijdens het eerste intake consult worden uw persoonlijke gegevens, medicijngebruik en gezondheid genoteerd. We vragen naar uw wensen en kijken naar de situatie in uw mond. Er zal, als er nog eigen tanden of kiezen in de mond aanwezig zijn, ook altijd een intake bij een tandarts gedaan moeten worden. De tandarts is degene die na onderzoek besluit of de tanden en kiezen er wel of niet uitgetrokken moeten worden. De tandprotheticus werkt samen met de tandarts in het traject van de noodprothese.

De tandprotheticus
Het intake consult bij de tandprotheticus is vrijblijvend en gratis! Vaak wordt er tijdens de eerste intake ook afgedrukt. Tegenwoordig kan er, afhankelijk van de situatie in de mond, ook een scan van uw kaken gemaakt worden. Dit zorgt dat afdrukken niet meer nodig is. Er zal gekeken worden naar het uiterlijk, de vorm, en de kleur van de tanden. Ook leggen we vast hoe de kaken ten opzichte van elkaar staan.

Trekken van de tanden en kiezen
Het plaatsen van de eerste, ook wel nood- of immediaatprothese, gebeurt door de tandarts, direct na het trekken van de tanden en kiezen. Dit zorgt ervoor dat u niet zonder tanden hoeft te lopen. De prothese gaat dus direct over de verse wonden heen. Dit klinkt gek, maar de prothese dient gelijk als een soort drukverband, waardoor flinke bloedingen en zwellingen uitblijven. U zult begrijpen dat uw eerste kunstgebit in het begin niet lekker zal zitten. Het kan drukplekken geven, los zitten, en soms zelfs erg pijn doen. Uw tandprotheticus staat altijd voor u klaar bij eventuele problemen. Na een paar dagen beginnen de wonden te genezen, en zal het beetje bij beetje comfortabeler worden. Langzaamaan zal het gaan wennen.

De periode na het trekken van de tanden en kiezen
Tot slot geven we u uitvoerig informatie, bijvoorbeeld over het onderhoud en wat u kunt doen bij pijn. Door kleine en eenvoudige correcties aan de prothese kan de tandprotheticus eventuele pijnplekken wegnemen! Ongeveer 6 weken na het trekken van de tanden en kiezen, vullen we de prothese op met een zachte voering. Dit wordt over het algemeen als zeer prettig ervaren. Weer 6 weken later, dat is 3 maanden na het trekken van de tanden en kiezen, maken we de prothese opnieuw passend. Dit is de zogeheten rebasing. In totaal moet u vanuit de zorgverzekering minimaal 6 maanden met de noodprothese doen. Na 6 maanden mag er dus een nieuwe volledige prothese worden aangemeten.

Mochten er hierbij nieuwe wensen zijn, kunnen die uiteraard worden meegenomen in het proces van het aanmeten.

Digitale volledige prothese

Traject
Alle protheses worden bij ons tegenwoordig digitaal gemaakt. Dit zorgt voor een grotere nauwkeurigheid, sterkere materialen en een optimale pasvorm. Voor het aanmeten van uw prothese zijn tegenwoordig, in de meeste gevallen, totaal nog maar 4 afspraken nodig. Bij de eerste afspraak maken we of afdrukken van uw kaken, of een 3D-scan van uw bestaande prothese. Uw tandprotheticus zal tijdens de behandeling beoordelen op welke manier er bij u gewerkt zal worden.
Door de behandelingen anders in te delen, kunnen we, zonder belangrijke stappen over te slaan, toch in minder afspraken tot een fantastisch eindresultaat komen.

Materialen
De prothese wordt gefreesd uit een schijf kunststof, van hoogwaardige kwaliteit. Dit zorgt voor een 1 op 1 kopie van de afdruk die we maken.
Onze tanden en kiezen komen van Vita, een in de prothese-wereld zeer bekend en gerenommeerd bedrijf, met zeer mooie en kwalitatief hoogwaardige tanden en kiezen, speciaal ontwikkeld voor de digitale prothese.

Na het plaatsen van de nieuwe prothese
Bij het plaatsen van een nieuwe prothese worden de laatste aanpassingen gedaan, waarmee wordt gezorgd dat de prothese optimaal zit. Er zit altijd een periode van gewenning aan een nieuwe prothese. Deze kan zorgen voor pijnplekjes, of andere ongemakken. Uiteraard staat uw tandprotheticus altijd klaar om u te helpen wanneer dit nodig is.

Back-up
Omdat de protheses digitaal vervaardigd worden, scannen wij uw afdrukken in, en slaan die op in onze database. Dit zorgt ervoor dat we altijd een back-up van uw prothese hebben, zodat wanneer er onverhoopt een prothese kwijtraakt, of dusdanig kapotgaat dat het niet meer te repareren is, wij altijd zeer snel een nieuwe, identieke prothese voor u hebben klaarliggen.

 

Gebit op implantaten (klikprothese)

Een klikprothese is een volledige gebitsprothese die vastgehouden wordt door implantaten. Dit is een ideale oplossing voor mensen die problemen hebben met een loszittend kunstgebit. Een implantaat is een titanium schroef die door een tandarts-implantoloog of kaakchirurg in uw kaak wordt geplaatst.
In de onderkaak zijn twee implantaten vaak voldoende, in de bovenkaak zijn er vaak vier nodig.

Een prothese op implantaten kunt u te allen tijde nog uit de mond nemen, om deze schoon te maken, of wanneer u gaat slapen. Wel zit de prothese dusdanig vast dat deze niet zal schuiven of bewegen bij bewegingen van de mond. Dit zorgt voor minder drukplaatsen, en een beter kauwvermogen. Een bijkomend voordeel is dat bij een bovenprothese op implantaten, er geen kunststof verhemelte meer in de prothese zit. Hierdoor kunt u beter proeven, en zit er veel minder materiaal in de mond.

Implantaten kunnen bij vrijwel iedereen geplaatst worden, mits er voldoende kaakbot aanwezig is en het kaakbot, tandvlees en uiteraard uzelf gezond zijn. Roken en overmatig alcoholgebruik hebben een nadelig effect.

Als u in aanmerking komt voor implantaten, dan wordt u doorverwezen naar de tandarts-implantoloog of kaakchirurg. Als de implantaten goed in het kaakbot zijn vastgegroeid en genezen komt u terug bij de tandprotheticus.

 

Partiële prothese

Een partiële prothese is een gedeeltelijke en uitneembare prothese die tussen uw bestaande tanden past. Een verwijzing van uw eigen tandarts of de tandarts-implantoloog is hiervoor nodig.

1. De kunststof plaatprothese
Daar waar u enkele tanden mist, vormt het kunststof deel een afsteunend zadel op de kaak waarin de tanden en kiezen geplaatst worden. Wanneer de grip van de kunststof plaatprothese tegenvalt, kunnen wij deze uitvoeren met twee of meer gebogen ankers (haakjes), waardoor er meer houvast ontstaat.

2. De metalen frameprothese
De frameprothese bestaat uit een metalen frame waaraan zadels met kunstelementen vastzitten. Het frame wordt van een sterke chroomkobalt legering of van titanium gegoten en is samengesteld uit een basis, een hoofdverbindingsbeugel, kleine verbindingsbeugels en ankers rond uw eigen tanden.

Reparatie

Natuurlijk kunt u ook bij ons terecht als er een tand is gebroken, de gebitsprothese is gescheurd of zelfs gebroken. Wij stellen de oorzaak van dit ongemak vast om herhaling te voorkomen.

Wij verzoeken u om telefonisch een afspraak te maken voor de reparatie van uw kunstgebit. U krijgt zonder meer voorrang binnen onze agenda.

Heeft u de afspraak gemaakt? Lever dan uw gebit voor 10.00 uur in en wij garanderen dat uw prothese dezelfde dag gerepareerd is.

P.S. Wist u dat een reparatie van een volledige prothese voor 90% vergoed wordt door uw basisverzekering?

In de loop der jaren slinkt uw kaak. Daarom is het raadzaam om iedere twee jaar een controlebezoek af te leggen. Als uw gebitsprothese (kunstgebit) niet meer goed past wordt er een afdruk genomen van de kaak en kunnen wij een voering plaatsen om het kunstgebit weer goed passend te maken.

Wij verzoeken u om voor een rebasing telefonisch een afspraak te maken. Het rebasen duurt in principe een volle dag; in de ochtend wordt een afdruk genomen en aan het eind van de middag kunt u uw kunstgebit weer ophalen.

Houdt er rekening mee dat u gedurende de reparatietijd geen kunstgebit ter beschikking heeft. Wellicht heeft u uw oude gebitsprothese nog bewaard zodat u niet zonder hoeft rond te lopen.

P.S. Wist u dat een rebasing van een volledige prothese voor 90% vergoed wordt door uw basisverzekering?

Wij zijn lid van of gecertificeerd door...