Ook in de tandtechniek en tandprothetiek is digitalisering niet meer weg te denken. Steeds meer doet de computer zijn intrede en worden processen overgenomen door de computer. Dit zorgt ervoor dat er veel verandert in het proces van het vervaardigen van een prothese en uiteindelijk in de kwaliteit van het eindproduct.

Er komen in hoog tempo nieuwe producten op de markt. Om in deze ontwikkelingen mee te gaan is het zelf kunnen toepassen van de nieuwe technieken een must voor een modern bedrijf.
Veel van de nieuwe digitale processen spelen zich af achter de schermen, tijdens de behandeling zult u vaak weinig merken van al deze nieuwe technieken.

Bij Tandprothetische Praktijk van der Reijden wordt steeds weer geïnnoveerd om ervoor te zorgen dat wij onze klanten de beste kwaliteit producten kunnen leveren. Vanaf heden kunnen wij u ook een ‘digitale’ prothese aanbieden.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

De digitale prothese:

De digitale gebitsprothese wordt gefreesd uit een speciaal vervaardigde acryl puck. Deze pucks zijn industrieel geproduceerd onder een veel hogere druk dan het soort uit het traditionele productieproces. Dit geeft u als patiënt veel voordelen:

Doordat we uw bestaande prothese 3D kunnen ‘inscannen’, is in sommige gevallen de eerste afdruk; het ‘happen’, niet meer nodig. Deze eerste afdruk wordt door veel patiënten als erg vervelend ervaren, en zou dus voor velen een fijne uitkomst kunnen zijn. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Doordat er voor het maken van een digitale prothese een andere werkwijze wordt gehanteerd, zijn er maar 3 afspraken nodig tot aan het moment dat de nieuwe prothese klaar is. Normaal zijn er 6 afspraken nodig voor het maken van een nieuwe prothese. Kortom, minder belastend voor u als patiënt.

Door een volledig andere vervaardigingsmethode ontstaat er geen krimp van de kunststof zoals bij een traditioneel vervaardigde prothese. Dit zorgt, samen met een goede afdruk natuurlijk, voor een uitstekende pasvorm.

Er zijn diverse opties voor het vervaardigen van een digitale prothese. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om de prothese uit één stuk te laten maken. Dit zorgt voor een veel hogere breukbestendigheid.

De digitaal vervaardigde gebitsprothese is zeer homogeen door de zeer hoge persdruk bij het vervaardigingsproces. Dit zorgt voor een betere reinigbaarheid en minder irritaties in de mond.

Een veel voorkomend probleem bij een kunstgebit, is ongewenste verkleuring langs de randen van de tanden. Doordat de prothese uit één stuk gemaakt wordt is dit probleem verholpen.

Omdat de prothese digitaal vervaardigd is, blijft uw data (volledig anoniem) bewaard. Zo kunt u later exact dezelfde prothese laten maken!

Onderstaand een  kort filmpje van onze 3d-printer, en een geprinte prothese.

Steggen:

Er zijn diverse producten die tegenwoordig digitaal kunnen worden gemaakt, en de belangrijkste voor ons zijn de prothese, en als het gaat om implantaten, het stangetje (de steg).

Wij kunnen u in sommige gevallen de keuze geven om een digitaal vervaardigde prothese of een traditioneel vervaardigde prothese te laten maken. De verschillen en de mogelijkheden kunnen wij u uitleggen op het moment dat u voor behandeling in de praktijk aanwezig bent.

Bij een prothese op implantaten wordt er op de implantaten een stangetje (steg) gemaakt. Deze wordt altijd digitaal ontworpen, dit zorgt voor veel meer sterkte en een zeer nauwkeurige pasvorm. In samenwerking met gespecialiseerde bedrijven wordt dit stangetje dan uit titanium gefreesd en aan ons geleverd.

Door al deze nieuwe ontwikkelingen zal de kwaliteit steeds verder toenemen en worden de mogelijkheden om producten digitaal te vervaardigen verder uitgebreid. Ons bedrijf houdt deze ontwikkelingen nauwlettend in de gaten en wij zijn klaar voor de toekomst.

Opstelling scanner
Model gescand
Steg klaar

Afdruklepels:

Inmiddels hebben wij ook een 3D-printer in het laboratorium staan, waarmee we onze individuele afdruklepels makkelijk, snel en nauwkeurig kunnen printen. Dit scheelt tijd, en het materiaal zorgt voor veel minder fijnstof en is dus gezonder om mee te werken. Hieronder een foto van het digitale ontwerp van een afdruklepel, en daaronder een versneld filmpje van een lepel die wordt geprint.

IMG_1989

Ivobase systeem voor een perfecte pasvorm.

Door het gebruik van de laatste nieuwe techniek op het gebied van kunsthars verwerking, het Ivobase systeem. Het systeem perst onder hoge druk de kunsthars van uw prothese en zorgt voor een perfecte pasvorm.

Een speciale eindverwerking van het materiaal zorgt ervoor dat de restproducten voor 99,4% uit het materiaal zijn verdwenen als het uithardingsprocedé is voltooid.

IvoBase Injector

Product Shot