Digitale prothetiek niet meer weg te denken.

Bij Tandprothetische Praktijk van der Reijden wordt steeds weer geïnnoveerd om ervoor te zorgen dat wij onze klanten de beste kwaliteit producten kunnen leveren.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Ook in de tandtechniek en tandprothetiek is digitalisering niet meer weg te denken. Steeds meer doet de computer zijn intrede en worden processen overgenomen door de computer. Dit zorgt ervoor dat er veel verandert in het proces van het vervaardigen van een prothese en uiteindelijk in de kwaliteit van het eindproduct.
Er komen in hoog tempo nieuwe producten op de markt. Om in deze ontwikkelingen mee te gaan is het zelf kunnen toepassen van de nieuwe technieken een must voor een modern bedrijf.
Veel van de nieuwe digitale processen spelen zich af achter de schermen, tijdens de behandeling zult u vaak weinig merken van al deze nieuwe technieken.

Er zijn diverse producten die tegenwoordig digitaal kunnen worden gemaakt, en de belangrijkste voor ons zijn de prothese, en als het gaat om implantaten, het stangetje (de steg).

Wij kunnen u in sommige gevallen de keuze geven om een digitaal vervaardigde prothese of een traditioneel vervaardigde prothese te laten maken. De verschillen en de mogelijkheden kunnen wij u uitleggen op het moment dat u voor behandeling in de praktijk aanwezig bent.

Bij een prothese op implantaten wordt er op de implantaten een stangetje (steg) gemaakt. Deze wordt altijd digitaal ontworpen, dit zorgt voor veel meer sterkte en een zeer nauwkeurige pasvorm. In samenwerking met gespecialiseerde bedrijven wordt dit stangetje dan uit titanium gefreesd en aan ons geleverd.

Door al deze nieuwe ontwikkelingen zal de kwaliteit steeds verder toenemen en worden de mogelijkheden om producten digitaal te vervaardigen verder uitgebreid. Ons bedrijf houdt deze ontwikkelingen nauwlettend in de gaten en wij zijn klaar voor de toekomst.

Opstelling scanner
Model gescand
Steg klaar

Inmiddels hebben wij ook een 3D-printer in het laboratorium staan, waarmee we onze individuele afdruklepels makkelijk, snel en nauwkeurig kunnen printen. Dit scheelt tijd, en het materiaal zorgt voor veel minder fijnstof en is dus gezonder om mee te werken. Hieronder een foto van het digitale ontwerp van een afdruklepel, en daar onder een versneld filmpje van een lepel die wordt geprint.

IMG_1989