De digitale gebitsprothese wordt gefreesd uit een speciaal vervaardigde acryl puck. Deze pucks zijn industrieel geproduceerd onder een veel hogere druk dan het soort uit het traditionele productieproces. Dit geeft u als patiënt veel voordelen:

Door een volledig andere vervaardigingsmethode ontstaat er geen krimp van de kunststof zoals bij een traditioneel vervaardigde prothese. Dit zorgt, samen met een goede afdruk natuurlijk, voor een uitstekende pasvorm.

Er zijn diverse opties voor het vervaardigen van een digitale prothese. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om de prothese uit één stuk te laten maken. Dit zorgt voor een veel hogere breukbestendigheid.

De digitaal vervaardigde gebitsprothese is zeer homogeen door de zeer hoge persdruk bij het vervaardigingsproces. Dit zorgt voor een betere reinigbaarheid en minder irritaties in de mond.

Een veel voorkomend probleem bij een kunstgebit, is ongewenste verkleuring langs de randen van de tanden. Doordat de prothese uit één stuk gemaakt wordt is dit probleem verholpen.

Doordat de gegevens van de digitale prothese (veilig en anoniem) worden opgeslagen is het mogelijk om in geval van verlies of als de prothese aan vernieuwing toe is een exacte kopie van de vorige prothese te ‘bestellen’.

avadent_process2